riksdagen amorteringskrav nyhetsbrev vårändringsbudget vårproposition insättningsgaranti budget arbetsgivardeklaration

Nu har riksdagen beslutat att införa kontrolluppgifter varje månad.

 

Börjar gälla 2018 och 2019

Igår den 10 maj 2017 antog riksdagen regeringens förslag utan ändringar, fem månader efter att regeringen lämnade sin proposition till riksdagen den 14 december 2016.

Månadsrapportering till skatteverket (AGI) uppdelat per anställd, och till varje anställd, ska göras enligt de nya reglerna i följande två steg.

  1. Den 1 juli 2018: Företag som ska föra personalliggare och som den 1 juli 2018 har fler än 15 anställda
  2. Den 1 januari 2019: Övriga företag

 

Hur påverkar reglerna dig?

Vi förklarar reglerna här.

Alla företag med personal påverkas, även om företaget bara har en enda anställd – t.ex. om du har ett aktiebolag med dig själv som ende anställd.

Om du redan har ett löneprogram i företaget så behöver du följa upp att leverantören kan uppdatera till de nya reglerna.

Om du inte har ett löneprogram så kan du låta oss göra dina löneberäkningar och arbetsgivardeklarationer. Då slipper du också sätta dig in i alla regler om semesterlöneberäkningar, förmånsberäkningar, olika former av ledighet m.m.

 

Kontakta oss

Tala med din kontaktperson hos oss om vad de nya reglerna innebär och vad du behöver göra för att uppfylla dem. En positiv nyhet: Du som anlitar oss för dina löner och arbetsgivardeklarationer behöver inte göra någonting!

Kommentarsfunktionen är avstängd.