Omsättningsutveckling, omsättningsstöd
Utveckling av omsättningen 2020? (Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se)

Nu är beslutet fattat om omsättningsstöd även för handelsbolag, med minst en fysisk person som delägare. Hittills har omsättningsstödet bara gällt enskilda näringsidkare.

Beslutet omfattar stödperioder under mars 2020 till februari 2021. Du gör ansökan på Boverkets webbplats, men det är länsstyrelserna som handlägger och beslutar om stödet. Ansökan öppnar 29 mars och stänger 15 juni 2021.

 

Information om omsättningsstödet

Här hittar du mer information om omsättningsstödet till handelsbolag.

 

Fel om nov 2020-feb 2021?

Under rubriken ”Omsättningsstöd till handelsbolag för november 2020-februari 2021” står det att stödet gäller handelsbolag som har tappat minst 40 % av omsättningen jämfört med motsvarande perioder 2019. Det är troligen fel och bör vara minst 30 %. Under ”Frågor och svar” på samma sida står det att kravet är minst 30 % (”Hur stort omsättningstapp ska handelsbolaget ha haft för att få stöd och vilken omsättningsgräns gäller?”) och samma uppgift finns i pressmeddelandet från Näringsdepartementet igår. Dessutom är kravet för enskilda näringsidkare att de tappat minst 30 % av omsättningen för samma perioder.

 

Stöd för mar-apr 2021 återstår – Se vår stora översikt

Vi väntar fortfarande på omsättningsstöd för stödperioden mars-april 2021, som alltså inte omfattas av gårdagens beslut.

Vår har uppdaterat vår stora översikt över coronastöden med detta beslut för handelsbolag.

 

Kontakta oss om stöden

Påverkar stöden och förändringarna av dem ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut begreppen i just din situation.

Det är mycket att hålla reda på för dig företagare. Vänd dig med förtroende till oss. Vi har kompetensen och viljan att hjälpa dig. Du får fast paketpris – Och den löpande rådgivningen ingår!

Kommentarsfunktionen är avstängd.