Privat inkomstplanering och deklaration

Här knyter du ihop bokföringen, bokslutet och privatekonomin.

Du bör påbörja din deklaration redan innan kalenderåret tar slut. Har du t ex gjort värdepappersaffärer med oönskad effekt på din privata inkomstskatt så kan du bara åtgärda det före kalenderårsskiftet. Kanske kan du i stället kvitta bort en förlust mot en annan vinst före årsskiftet, bara du vet om situationen, men efter årsskiftet går det inte längre. Kvittningen är bättre än att ta fram förlusten ett år och sedan vinsten nästa år, eftersom förluster bara får dras av till 70 %.

Tillsammans gör vi en prognos av hur din privata inkomst och skatt verkar bli, sedan diskuterar vi om du bör påverka det och i så fall hur.

Inkomstplaneringen handlar mycket om att välja väg. Ta fram en hög inkomst för att visa en bra bild utåt för kreditgivare, kreditupplysningsföretag m fl och få höjda sociala förmåner eller minimera skatten? Eller kanske både och? När din privata inkomst kommer från din egen verksamhet kan du inte såga av den gren du sitter på, därför hjälper vi dig att optimera i stället för att maximera.

Välj oss när du söker revisor och du får du hjälp med allt du behöver:

  • Planera deklarationen – Privat inkomstplanering före kalenderårets slut
  • Upprätta inkomstdeklaration
  • Rapportera till Skatteverket

Här kan du läsa mer.

 

Skatteverket tror på högre kvalitet hos oss

Många av våra konsulter är medlemmar i Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF). Skatteverket kollar från 2014 om inkomstdeklarationer och skattedeklarationer upprättade av våra medlemmar i SRF är bättre än de som har upprättats på annat håll. Skatteverkets syfte är att i så fall inrikta sin granskning mer på deklarationer upprättade av andra.

Detta förutsätter att din konsult hos oss registrerar sig själv och dig hos Skatteverket i en s k uppdragsanmälan, en gång per år. Det är helt frivilligt. Kontakta din kundansvarige hos oss om du är intresserad! Här ser du kontaktuppgifterna till alla våra medarbetare: Kontakt