Inledningen till höständringsbudgeten
Bild: © Peter Berg, peter@hpberg.se

Den 20 september avlämnade regeringen sin höständringsbudget för 2021 till riksdagen. Den innehåller inga nyheter på företagsområdet.

Höständringsbudgeten för 2021 innehåller som väntat en rad justeringar uppåt på olika budgetområden, till följd av pandemin.

Dessutom innehåller budgeten ett förslag till lagändring, som också är relaterad till pandemin. Järnvägslagen ska ändras från den 1 december 2021. Syftet är att kunna sänka banavgifter, för att ge järnvägssektorn ekonomiskt stöd.

 

Andra året med många förändringar i budgeten

Statens budgeten för 2021 omfattas av hela 11 propositioner beslutades vid olika tillfällen. Det stora beslutet om budgeten fattades av riksdagen i december 2020, utifrån budgetpropositionen för 2021. Därefter har årets budget ändrats hela 10 gånger, mot normala 2 gånger.

  • Först i den ordinarie vårändringsbudgeten, som vi brukar ha varje år med justeringar, men oftast utan nya lagförslag
  • Sedan i 8 extra ändringsbudgetar, alla på grund av pandemin
  • Därefter i den ordinarie höständringsbudgeten, som vi också brukar ha varje år med justeringar men oftast utan nya lagförslag

Vi hade samma situation förra året, med många extra ändringsbudgetar för år 2020.

 

Nyheterna kommer i budgetpropositionen för 2022

Även budgetpropositionen för 2022 avlämnades idag. Den innehåller till skillnad från höständringsbudgeten många nyheter som berör företag och företagare. Vi berättar om det i en separat artikel.

Kontakta oss om nyheterna

Tala gärna med din kontaktperson hos oss om just ditt företag och din privatekonomi. Vi hjälper dig att hålla reda på nyheterna och bedöma effekterna för just dig. Och både resultatplanering och inkomstplanering brukar ingå när du abonnerar med fast paketpris!

Din kontaktperson hittar du på sidan Kontakt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.