Ändringar i budgeten för 2019
Ändringar i budgeten för 2019 (Bild: Picpedia)

Riksdagen beslutade den 18 juni att anta regeringens förslag till vårändringsbudget för 2019, utan ändringar.

 

Många skatteförslag

Vårändringsbudgeten innehöll ovanligt många skatteförslag. Det kan vi förklara med att den 12 december, när det var hög tid för riksdagen att fatta beslut om budgeten för 2019, så hade vi ingen ny regering ännu. Övergångsregeringen lade därför en övergångsbudget. Riksdagen antog inte budgeten, däremot antogs en budgetreservation från Moderaterna och Kristdemokraterna (rambeslutet).

Sedan kom vi januariavtalet den 11 januari 2019, som ledde fram till att vi fick vår nuvarande regering. Det var ett avtal mellan Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet. Januariavtalet är alltså slutet mellan andra partier än rambeslutet om budgeten för 2019. Sammanfattningsvis leder denna bakgrund till att vi har många skatteförslag i år, både från budgetpropositionerna och i löpande propositioner.

 

Vårändringsbudgeten gick igenom

Riksdagen fattade alltså beslut om vårändringsbudgeten i sin helhet, utan ändringar. Det innebär att vår beskrivning i artikeln från den 13 april gäller fullt ut (Vårändringsbudget 2019 – Alla skatteförslag).

Vi har också beskrivit ett par av skattebesluten i vårändringsbudgeten närmare i separata artiklar.

 

Månadens Nyheter på YouTube

Vi berättar varje månad om vilka nyheter som är på gång för dig företagare. Vi visar också vad som är beslutat och när det börjar gälla. Välkommen att titta på Månadens Nyheter och att prenumerera på kanalen!

 

Kontakta oss om vad vårändringsbudgeten 2019 innebär för dig

Du är välkommen att tala med din kontaktperson hos oss om hur riksdagens beslut att anta vårändringsbudgeten för 2019 påverkar dig och ditt företag.

Kommentarsfunktionen är avstängd.